Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, vanmiddag enkele buien.

18 mei 2019 door Jannes Wiersema

Er zijn perioden met zon en het is aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de middag ontstaan er steeds meer stapelwolken en komen er enkele buien voor die gepaard kunnen gaan met onweer. In de avond verdwijnen de buien weer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het oosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, maar met name in het zuiden ook wolkenvelden. Tijdens opklaringen ontstaat mogelijk een mistbank. Het koelt af naar circa 10°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind uit richtingen tussen noordoost en noord. In het zuidoosten is de wind zwak en variabel.

Morgen start zonnig, in het zuiden westen komen eerst nog wolkenvelden voor waaruit lokaal een spat regen kan vallen. In de loop van de middag komen enkele buien tot ontwikkeling met vooral in het (zuid)oosten kans op onweer en lokaal 10-20 mm regen. Gedurende de middag is er in het Waddengebied en aan de noordwestkust kans op mist en/of lage bewolking van zee. In de avond wordt het vrijwel overal droog, alleen in het noorden kan er nog een lichte bui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 15°C aan zee tot 24°C in het oosten. De wind neemt overal toe naar matig en komt uit richtingen tussen noord en noordoost. In het westen en zuiden draait de wind in de loop van de middag naar het noordwesten.

Vooruitzichten

Zondag perioden met zon, nog vrij warm en kans op enkele (onweers)buien. Vanaf dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en dalen de maxima naar ongeveer 18°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 01 juni

Grote kans (70%) op overgang naar een onstandvastig en koel weertype met maximumtemperaturen ruim onder de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn