Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, vooral donderdag kans op een bui

17 juli 2019 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke zonnige perioden. In het noorden en oosten is de eerste uren nog bewolkt. Vanmiddag kan in het noordelijk en westelijk kustgebied een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan de kust tot 25°C in het zuiden. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de middag kan de wind langs de kust van zee gaan waaien.

Komende nacht zijn er vooral in het noordoosten enkele opklaringen en daar kan dan ook een mistbank ontstaan. Elders raakt het van het westen uit bewolkt. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C in het westen en zuidwesten en rond 8°C in het noordoosten. De oostenwind is zwak, in de kustgebieden mogelijk matig. In de loop van de nacht wordt de wind geleidelijk zuidoostelijk.

Morgen zin er veel wolkenvelden, maar schijnt ook af en toe de zon. In de middag valt hier en daar enige regen. In het noordoosten kan in de middag een enkele (onweers)bui ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de kust tot 26°C in het oosten. De wind is zuidoostelijk en is matig, in de loop van de middag draait de wind naar het zuidwesten en wordt langs de westkust mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig met temperaturen rond normaal. Na het weekeinde grote (80%) kans op overgang naar zonnig en zeer warm weer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 24 juli tot en met Woensdag 31 juli

Eerst grote (80%) kans op warm tot zeer warm weer. Geleidelijk neemt de kans op normale of iets benedennormale temperaturen toe naar ongeveer 40%. De neerslagkans blijft klein.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn