Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, warm en vrijwel overal droog.

04 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden. In het noorden en westen zijn er vooral in de ochtend ook enkele wolkenvelden waar zeer lokaal wat lichte regen uit kan vallen. Elders ontstaan enkele stapelwolken en blijft het waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur varieert van 25°C aan zee tot lokaal 32°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait van noord naar noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond 16 graden. De noordelijke wind is zwak.

Morgen overdag is er vooral ’s middags veel zon. Het blijft droog en het wordt iets minder warm dan vandaag. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot 29°C in het (zuid)oosten van het land. De noordelijke wind wordt zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en zeer warm. Vanaf woensdag toenemende kans op (onweers)buien en temperaturen die dalen naar de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 11 augustus tot en met zaterdag 18 augustus

Eerst grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met normale temperaturen voor augustus. Later neemt de kans op een droog weertype met temperaturen die weer oplopen tot boven 25°C toe naar circa 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn