Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Plaatselijk (dichte) mist. Verder wolkenvelden, later ook zon

23 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Regionaal is er mist aanwezig die snel verdwijnt. Verder trekken er wolkenvelden over waaruit hier en daar lichte regen valt. In de loop van de dag komt van het zuiden uit de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. De maxima lopen uiteen van 14°C op de Wadden tot lokaal 19°C in Limburg. De matige wind komt eerst uit oost tot noordoost, maar draait in de loop van de dag naar oost tot zuidoost.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het zo goed als droog. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 12°C bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgen zijn er perioden met zon, maar ook velden met hoge bewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking van het westen uit toe en vooral in de avond gaat het af en toe regenen. Het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Vooruitzichten

Vrijdag nog perioden met zon en droog, in de loop van het weekeinde af en toe regen en geleidelijk kouder. Later op vrijdag en op zaterdag vooral in het noorden veel wind. Na het weekeinde geleidelijk kouder met af en toe zon maar ook kans op een bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 30 oktober tot en met Woensdag 06 november

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op temperaturen beneden het langjarig gemiddelde, daarbij is vooral landinwaarts een kleine kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. De neerslagkans ligt rond de 40%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn