Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Regen en wind.

27 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is vanochtend zwaar bewolkt en er valt geruime tijd regen, vooral in de kustprovincies kan lokaal veel neerslag vallen. In de middag kan de bewolking van het westen uit wat breken maar zijn er ook weer enkele buien mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind hard, langs de westkust mogelijk korte tijd stormachtig. In de middag neemt de wind tijdelijk iets af en draait naar west.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag is het half tot zwaar bewolkt en trekken er met name over het noorden van het land enkele buien. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 4°C, langs de kust enkele graden hoger. De zuidwest- tot westenwind is matig, aan de kust krachtig of hard. In het noordelijk kustgebied wordt de wind enige tijd stormachtig met daar kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 7°C en de zuidwest- tot westenwind is matig, aan de kust af en toe krachtig.

Vooruitzichten

Half tot zwaar bewolkt met af en toe een bui. Het wordt geleidelijk kouder met vanaf vrijdag op veel plaatsen lichte vorst in de nacht en ochtend. Vanaf zondag weer wisselvalliger en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn