Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Regenachtige dag vandaag

04 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend en vanmiddag krijgt de neerslag in de zuidelijke helft meer en meer een buiig karakter, met tussendoor mogelijk ook wat zon. Later vanmiddag en vanavond trekt de meeste regen naar Duitsland en vanavond volgen er van het noorden uit opklaringen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 15°C in het zuid(west)en. De wind is aanvankelijk overal zuidoostelijk en zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer soms (vrij) krachtig. In de zuidelijke helft wordt de wind geleidelijk westelijk en aan zee (vrij) krachtig, in de noordelijke helft wordt de wind oostelijk en meest matig. In de avond wordt de wind overal noordoostelijk.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en enkele brede opklaringen waarin mistbanken kunnen ontstaan. In het zuidoosten valt aanvankelijk lichte regen. De minima lopen uiteen van lokaal 2°C in het noorden tot 7°C in Zeeland. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordoostenwind.

Morgen zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Wel neemt de hogere bewolking in de loop van de dag toe. Het wordt circa 13°C. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Vooruitzichten

Wisselvallig en (vrij) koel met geregeld regen of enkele buien, maar maandag overdag droog.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 11 oktober tot en met Vrijdag 18 oktober

De eerste dagen grote kans (rond 80%) op voortzetting van het vrij koele en wisselvallige weertype. Later in de periode mogelijk (30-40% kans) droger en warmer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn