Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Regionaal is nog mist en dichte mist,meest kans op zon vandaag is voor het Zuiden

04 december 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het in het noorden grijs met daar ook eerst mist, het midden en zuiden krijgen perioden met zon, maar daar komt vooral in de ochtend regionaal (dichte) mist voor. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. In het noorden staat er een matige zuidwestenwind, in het zuiden staat er een zwakke zuidoostelijke wind.

In de avond en nacht naar donderdag is het in de noordwestelijke helft nevelig, komt laaghangende bewolking voor en is het droog. In de zuidelijke helft komen opklaringen voor waarin nevel en mist ontstaat, mogelijk opnieuw dichte mist. In de loop van de nacht verdwijnt de nevel in het noordwestelijk kustgebied. De minimumtemperatuur varieert van -2°C in het zuidoosten tot +2°C in het noordwesten. Er staat een zwakke wind uit meest zuidelijke richtingen. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig.

Morgen is het in de ochtend op veel plaatsen nevelig en mistig. In de loop van de ochtend en middag trekken nevel en mist op en breekt de zon hier en daar door. Plaatselijk blijft het de hele dag grijs. De middagtemperatuur ligt tussen ca. 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust in de loop van de middag vrij krachtig. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig, mogelijk hard, langs de kust en op het IJsselmeer.

Vooruitzichten

Op vrijdag een overgang naar een wisselvallig weertype met meer wind, perioden met regen en aanvankelijk ook hogere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 11 december tot en met Woensdag 18 december

Aanvankelijk grote (80%) kans op een wisselvallig weertype met soms veel wind en temperaturen rond normaal. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de dagelijkse neerslagkans af naar ca. 40% en neemt de kans op een wat kouder weertype toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn