Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Rustig najaarsweer met hier en daar nog een buitje verder ook af en toe zon

19 september 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn op veel plaatsen wolkenvelden aanwezig en is er in het westen lokaal wat lichte (mot)regen mogelijk. In het zuidoosten en oosten zijn er in de ochtend al perioden met zon, al komen er eerst nog wel enkele mistbanken voor met lokaal vorst aan de grond. In de loop van de middag komt er steeds meer ruimte voor de zon, maar in het westelijk kustgebied blijft de bewolking mogelijk hardnekkig. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit veranderlijke richtingen en is overwegend zwak.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en landinwaarts kan op meerdere plaatsen mist ontstaan. De minima liggen rond 4°C, aan de grond kan het lokaal vriezen. In het noordwesten blijft er meer bewolking aanwezig en koelt het minder af, naar een graad of 9°C. De wind blijft zwak en komt uit veranderlijke richtingen.

Morgen houdt het noorden waarschijnlijk te maken met wolkenvelden en mogelijk dat daar plaatselijk een spat regen uit valt. Elders wordt het na het oplossen van de mist zonnig en blijft het droog. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar een oostelijke richting en neemt toe naar zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde warm en vooral zaterdag zonnig. Begin volgende week overgang naar een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien en lagere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 26 september tot en met Donderdag 03 oktober

Aanvankelijk grote kans (80-90%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal. Later in de periode mogelijk een overgang naar een droger weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn