Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Rustig zomerweer, morgen kans op een bui.

09 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft droog. De maxima liggen tussen 22°C in het noorden en circa 27°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk en wordt later in de middag geleidelijk noordoostelijk.

Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er vrij veel bewolking en trekken er enkele buien over het zuidoosten van het land, hierbij is een kleine kans op onweer. In de rest van het land blijft het droog. Onder de bewolking wordt het niet kouder dan zo’n 13°C in het noorden en 17°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke noordoostelijke wind.

Morgen breekt er in de loop van de ochtend op veel plaatsen de zon weer door. In de middag zijn er stapelwolken en kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen, mogelijk ook met onweer. Het wordt op veel plaatsen zomers warm, alleen vlak aan zee is het iets koeler. Aanvankelijk staat er een zwakke veranderlijke wind, in de loop van de middag wordt de wind overal westelijk en matig

Vooruitzichten

Wisselvallig en middagtemperaturen iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 16 juli tot en met zondag 23 juli

Vrij grote kans (ca. 70%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden normaal. Daarnaast is er een kleine kans (30%) op een overgang naar een warmer weertype met zomerse temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn