Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Schraal. In het noordelijk kustgebied sneeuwbuien, elders meest droog.

26 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het noordelijk kustgebied blijft een sneeuwbui mogelijk. Ook in het zuidoosten en oosten is er kans op een enkele sneeuwbui. Het is koud met een middagtemperatuur rond het vriespunt. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new Weather map

In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. In het uiterste noorden en noordwesten is er meer bewolking en komen er enkele sneeuwbuien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C op de Wadden tot lokaal -8°C landinwaarts. De wind is noordoostelijk en neemt landinwaarts af naar zwak, in de kustgebieden naar matig.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon. In het noordelijk kustgebied komen er nog steeds sneeuwbuien voor. Elders is vooral in de middag en avond een lichte sneeuwbui mogelijk, de kans hierop is het grootst in het oosten en zuidoosten. De middagtemperatuur komt opnieuw rond het vriespunt uit en de noordoostenwind is zwak tot matig, in de avond staat er langs de noordkust een vrij krachtige oostenwind.

Vooruitzichten

Koud tot zeer koud en meest droog, maar vooral in de noordelijke kustgebieden kans op een sneeuwbui. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend gevoelstemperaturen beneden de -15 graden. Vanaf vrijdag een dooiaanval met eerst sneeuw, steeds meer overgaand in regen bij oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 05 maart tot en met maandag 12 maart

Wisselvallig met een vrij grote kans (50-60%) op maxima onder het langjarig gemiddelde, maar wel ruim boven nul. In de nachten circa 40% kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn