Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Snijdend koud, (lichte) sneeuw, in het noorden vanmiddag zware windstoten.

17 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het in het midden en zuiden overwegend bewolkt met vooral in de ochtend (lichte) sneeuw. In het zuiden kan op verschillende plaatsen een sneeuwdek ontstaan van 1-3 cm. In het noorden komt de zon geregeld tevoorschijn en blijft het meest droog, alleen in het uiterste noordoosten kan een sneeuwbui vanuit Duitsland binnen drijven. Het is bijzonder koud voor de tijd van het jaar. In het midden en zuiden van het land komt de temperatuur op de meeste plaatsen niet boven het vriespunt uit, in het noorden en noordwesten wordt het +1°C. Door de stevige oost- tot noordoostenwind voelt dit aan als -5 tot -10 graden. Boven land is de wind vrij krachtig tot krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind hard, in het noordelijk kustgebied af en toe stormachtig, 8 Bft. Daarbij komen er in het noorden zware windstoten voor tot 80 km/uur, in het Waddengebied tot 90 km/uur.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zondag klaart het in het noorden en midden breed op, in het zuiden blijven er wolkenvelden aanwezig en kan er lokaal nog wat lichte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C op de Wadden tot -6°C in het noordoosten en oosten. De oost- tot noordoostenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied af en toe stormachtig, 8 Bft, met daar zware windstoten rond 80 km/uur. De gevoelstemperaturen komen in de loop van de nacht tussen -10 en -15 graden uit.

Zondag overdag is het overwegend zonnig, alleen in het zuiden komt wat meer bewolking voor. De middagtemperatuur ligt rond +1 graad. Er staat opnieuw een snijdend koude oost- tot noordoostenwind, boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend in het Waddengebied mogelijk nog stormachtig, 8 Bft, met daar nog kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Vooruitzichten

Na het weekeinde langzaam oplopende temperaturen. Eerst overwegend droog, later in de week toenemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 24 maart tot en met zaterdag 31 maart

Grote kans (70-80%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn