Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking en mogelijk wat regen, in het zuiden zomers en zonnig

06 juli 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn de verschillen tussen noord en zuid groot. In de ochtend valt er in het noorden soms wat lichte  regen of motregen, elders is het nog droog met geregeld zon. De smalle regenzone trekt ’s middags langzaam zuidwaarts, maar bereikt het zuiden pas in de avond. In het noorden is het dan inmiddels weer droog en opgeklaard. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur bij een graad of 18 steken, in het midden wordt het 21 tot 24°C en in het uiterste zuidoosten lokaal mogelijk 27°C. De wind draait geleidelijk overal naar noordwestelijke richtingen en wordt matig, aan de noordkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht trekken er vanaf zee wolkenvelden over het land. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C aan de kust tot 9°C dieper landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Morgen zijn er wolkenvelden, hier en daar soms afgewisseld door de zon. Het blijft zo goed als droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit noord tot noordwest. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en aanvankelijk droog. Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen toe. De maximumtemperatuur ligt op maandag rond 18 graden, maar in de loop van de week wordt het wat warmer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 20 juli

Maxima meestal tussen 20 en 25°C, maar de kans op hogere temperaturen neemt geleidelijk toe naar 40%. Verder wisselen zon en wolken elkaar af en is er dagelijks circa 50% op wat regen of een bui.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn