Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende bewolking, later vandaag van het zuiden uit kans op onweer.

06 juli 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint vrijwel overal met de zon en vooral in het midden en westen eerst ook enkele mistbanken. In de loop van de dag trekken er van het zuidwesten uit enkele wolkenvelden over. In het zuiden kan daarbij al een lichte bui voorkomen. Later in de middag kunnen er in het zuiden enkele (onweers)buien ontstaan met daarbij een kleine kans op hagel. In de loop van de avond krijgen ook het midden en noorden met enkele regen- en onweersbuien te maken. De middagtemperatuur varieert van 23°C in het Waddengebied tot lokaal 30°C in het zuidoosten. De wind is overwegend oostelijk en zwak tot matig.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en kunnen er nog steeds enkele regen- en onweersbuien voorkomen. Het koelt af naar ongeveer 17°C en plaatselijk kan er een mistbank ontstaan. De veranderlijke wind is zwak.

Vrijdag overdag wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten kan er een enkele bui ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 21°C in het noordwesten tot 28°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is west- tot zuidwestelijk.

Vooruitzichten

In het weekend af en toe zon, met name zondagavond kans op een bui en in het zuidoosten zomers warm. Daarna een overgang naar wisselvallig weer met middagtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 13 juli tot en met donderdag 20 juli

Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of iets beneden normaal. Later in de periode neemt de neerslagkans iets af en is er een kleine kans (30%) op een wat warmer weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn