Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Toenemende wind, vanaf de middag regen. Dinsdag eerst droog, later regen

30 december 2013 door Jannes Wiersema

bewolktDe komende uren neemt de bewolking van het westen uit toe. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de 2 graden in het binnenland en 5 graden aan zee.

Overdag is er in het oosten eerst nog wat zon. Van het westen uit wordt de bewolking echter steeds dikker en in de loop van de middag gaat het van het westen uit van tijd tot tijd regenen. In de loop van de avond wordt het op steeds meer plaatsen weer droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De zuidenwind trekt aan en wordt boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust hard of stormachtig, 7 tot 8 Bft, met in het waddengebied kans op zware windstoten tot ca. 80 km/u. In de loop van de avond neemt de wind weer in kracht af en draait naar het zuidwesten.

In de nacht van maandag op dinsdag is het droog en klaart het op. De wind draait weer naar het zuiden en is boven land matig en langs de kust vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de 4 graden.

Op Oudejaarsdag neemt al vrij snel de bewolking van het westen uit toe en aan het einde van de middag en in de avond gaat het van het westen uit af en toe regenen. In de middag wordt het ongeveer 8 graden. De wind is nog steeds zuidelijk en matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Wisselvallig en zacht weer.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 06 januari tot en met maandag 13 januari

Eerst grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen enkele graden boven het langjarig gemiddelde. Later een toenemende kans op overgang naar een droger weertype met temperaturen rond normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1388381153300

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn