Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Tot de avond droog en vooral in het noorden en oosten eerst veel zon.

07 oktober 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint in het zuid(west)en en midden met veel bewolking, maar geleidelijk komen er daar enkele opklaringen. In de rest van het land is er vanochtend veel zon, al komt er geleidelijk ook wat sluierbewolking. Later vanmiddag en vanavond wordt de bewolking van het westen uit dikker en in de tweede helft van de avond volgt er in het westen regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordoosten tot 15°C in het uiterste zuiden. De wind is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig en draait in de loop van de dag van oost naar zuid tot zuidwest. In de loop van de avond neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar dinsdag regent het langdurig. Pas tegen de ochtend wordt het in het westen droger. Met een minimumtemperatuur rond 11°C wordt het een zachte nacht. De wind wordt zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft.

Dinsdagochtend hebben het oosten en zuidoosten eerst nog te maken met bewolking en regen. Elders is er af en toe zon en kan er een lichte bui voorkomen. In de loop van de avond bereiken stevigere buien het westen en noorden, mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De middagtemperatuur komt op een graad of 16 uit. De west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, later op de dag krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met geregeld regen of enkele buien. Vanaf donderdag hogere maximumtemperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 14 oktober tot en met Maandag 21 oktober

Vrij grote kans (rond 60%) op voortzetting van het wisselvallige weertype. Er is ook ongeveer 40% kans op een droger weertype. De maximumtemperatuur ligt de eerste dagen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn