Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Tot vanavond (zeer) zware windstoten. Verder buien, mogelijk met onweer

03 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen enkele buien voor, mogelijk met onweer en hagel. Het is een onstuimige dag met langs de kust een westerstorm, 9 Bft, met name in het noordwestelijk kustgebied mogelijk enige tijd zware storm, 10 Bft. Boven land komen zware windstoten van 80-100 km/uur voor, in de kustgebieden vooral rond het middaguur zeer zware windstoten van ca. 110 km/uur. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. Pas later in de middag en avond neemt de wind af.

vKaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag zijn er in het zuiden enkele opklaringen, in het noorden blijft het bewolkt met af en toe een regenbui. De wind is westelijk en neemt nog wat af naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit op 6°C.

Donderdag overdag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en in de loop van de ochtend en in de middag gaat het op veel plaatsen regenen. De wind draait naar het zuiden en neemt tijdelijk af naar zwak tot matig. In de loop van de middag en avond wordt de wind westelijk en trekt dan stevig aan. Boven land komt een (vrij) krachtige wind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen opnieuw zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, langs de kust mogelijk tot 100 km/uur. De temperatuur stijgt in de loop van de middag naar ongeveer 11°C.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog vrij zacht en wisselvallig. Spoedig een overgang naar een kouder weerbeeld met afnemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 10 januari tot en met woensdag 17 januari

Eerst grote (80%) kans op rustig en meest droog weer met temperaturen rond of iets onder normaal. Later deze periode neemt de kans af naar rond 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn