Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Tropisch warm

23 juli 2019 door Jannes Wiersema

Het is vandaag zonnig en droog. Het wordt op veel plaatsen tropische warm met maxima die uiteenlopen van 26°C op de Waddeneilanden tot lokaal al 34°C in het zuiden en zuidoosten. De zwakke wind is zuidelijk maar wordt in de middag geleidelijk veranderlijk.

Komende nacht is er weinig bewolking en blijft het warm met minima tussen de 17°C en 20°C. De oostenwind is zwak, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer matig.

Morgen overdag is het opnieuw zonnig en het wordt nog een stuk warmer dan vandaag; de maximumtemperaturen lopen uiteen van 32°C op de Waddeneilanden tot lokaal 38°C in het zuiden en zuidoosten. In de middag trekken in de westelijke helft van het land wel enkele wolkenvelden over. In het uiterste zuidwesten is een zeer lokale (onweers)bui niet helemaal uitgesloten. De wind is zuidoost en zwak tot matig, in de tweede helft van de middag draait de wind in de westelijke kustprovincies naar west waardoor er daar enige verkoeling optreedt

Vooruitzichten

Donderdag zonnig en extreem warm. Ook vrijdag mogelijk nog zeer warm met in de avond kans op een regen- of onweersbui. In het weekeinde enkele regen- en onweersbuien en geleidelijk minder warm.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 30 juli tot en met Dinsdag 06 augustus

Grote kans (ca. 70%) op een vrij warm weertype met geregeld zon maar ook kans op een bui.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn