Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Tropisch warm, later in het zuiden kans op onweer

26 juli 2019 door Jannes Wiersema

In de ochtend komen in het noordwesten eerst nog enkele wolkenvelden voor maar verder wordt het opnieuw zonnige en een zeer warme dag. In het zuiden kan in de loop van de middag en in de avond een lokale onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 30°C langs de zuidwestkust en in het Waddengebied tot lokaal nog 38°C in het oosten en zuidoosten van het land. De wind is matig en draait vanochtend van noordoost naar oost. In de middag wordt de wind in het zuidwesten westelijk, waardoor daar enige afkoeling optreedt.

In de nacht naar zaterdag is het in het zuiden bewolkt met kans op een onweersbui, in het midden en noorden is er weinig bewolking en blijft het droog. Het wordt een warme nacht, de minimumtemperaturen komen aan het begin van zaterdagochtend uit tussen 18 en 22°C. De wind komt uit verschillende richtingen. In het zuiden en zuidwesten is de wind zwak en westelijk, in het noorden en oosten matig en oostelijk.

Zaterdag overdag is er sprake van een tweedeling. In het zuiden is er bewolking en kunnen er, met name ’s middags en in de avond, stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij zou lokaal veel regen kunnen vallen, lokaal mogelijk 20-40 mm. Het wordt daar niet meer zo warm als afgelopen dagen met maximumtemperaturen tussen 22 en 25°C bij een zwakke westelijke wind. In het noorden is het zonnig en droog met middagtemperaturen tussen 28 en 33°C. De wind komt uit het oosten en is matig.

Vooruitzichten

In het weekeinde vooral in het midden en zuiden enkele regen- en onweersbuien. In het noordoosten kan het nog tropisch warm worden. Na het weekeinde geregeld zon maar ook af en toe een bui. De temperaturen zakken geleidelijk terug naar normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 02 augustus tot en met vrijdag 09 augustus

Grote kans op een rustig weertype met geregeld zon maar ook kans op een bui. De temperatuur meest ligt rond het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn