Thursday 30 March
Weerman Jannes Wiersema

Van het noorden uit opklaringen.

15 juni 2015 door Jannes Wiersema

30Een hogedrukgebied boven de Azoren heeft een uitloper tot boven West-Europa. Een zwak koufront ligt actueel O-W georiënteerd boven het zuiden van het land, wordt steeds minder herkenbaar terwijl het zuidwaarts beweegt. Ten noorden van het front wordt droge lucht aangevoerd. Een hoogtetrog zwaait dinsdagochtend vanaf de noordelijke Noordzee  binnen en ligt dinsdagmiddag als afgesnoerd hoogtelaag in de Duitse Bocht. Dit hoogtelaag trekt Duitsland binnen

In de zuidelijke helft is het bewolkt, maar van het noorden uit klaart het op. In het noorden drijven later vandaag weer wolkenvelden vanaf zee binnen. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15 op de Wadden tot 20 graden in het zuiden van het land. Er staat een zwakke tot matige, langs de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtige, noordelijke wind.

In de nacht naar dinsdag drijven er wolkenvelden over en het blijft droog. De minimumtemperaturen liggen tussen lokaal 5 graden in het oosten en 10 graden aan zee. Er staat een zwakke, aan de kust matige, noordelijke wind.

Dinsdag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het noordoosten kan soms wat lichte regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14 graden in het noorden tot 18 graden in het zuidoosten. Er staat een matige noordenwind.

Aanvankelijk bepaalt een uitloper van hogedruk ons weerbeeld. De invloed hiervan wordt al snel minder waardoor storingen af en toe weten te passeren. Boven Scandinavië daalt de luchtdruk zowel aan de grond als op hoogte en dat is de opmaat voor een periode waarin de frequentie van passerende randstoringen toeneemt. De stroming blijft overwegend noordwestelijk

Vooruitzichten

Aanvankelijk droog en temperaturen iets boven normaal, maar daarna overgang naar koel en wisselvallig weer.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 22 juni tot en met maandag 29 juni

Vrij grote kans (60%) op het aanhouden van het vrij koele en wisselvallige weer.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

 5 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn