Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Van het noordwesten uit steeds meer zon,

13 september 2019 door Jannes Wiersema

Het is vanochtend op veel plaatsen bewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. Van het noordwesten uit wordt het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door, in Limburg gebeurt dit pas halverwege de middag. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. Landinwaarts is de wind eerst nog west tot zuidwest en zwak tot matig. In de kustgebieden is de wind inmiddels gedraaid naar west tot noordwest en is langs de kust soms vrij krachtig. Uiteindelijk wordt de wind in de loop van de middag overal noord tot noordwest.

Komende nacht is het helder, droog en koelt het flink af. Lokaal zou er wat grondmist kunnen ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 4°C in het oosten en noordoosten tot 10°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk zwak tot matig uit een noordelijke richting, later in de nacht wordt het nagenoeg windstil.

Morgen is het droog en schijnt de zon volop. De maximumtemperatuur ligt tussen de 18°C op de Wadden en 22 in het zuiden van het land. In het zuiden wordt de wind zwak oostelijk, in het noorden zwak zuidwestelijk.

Vooruitzichten

Zondag nog perioden met zon en vrij warm. Op maandag valt er af en toe regen en wordt het al iets minder warm. De rest van de week blijft het overwegend droog maar ligt de temperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Vrijdag 20 september tot en met Vrijdag 27 september

Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met geregeld zon. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond of iets boven het het langjarig gemiddelde. Zomerse temperaturen behoren vooral voor het zuiden van het land nog steeds tot de mogelijkheden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn