Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Van het westen uit perioden met (mot)regen

11 september 2019 door Jannes Wiersema

In het oosten schijnt vanochtend eerst nog even de zon. Van het westen uit neemt de bewolking snel toe en gaat het regenen. De (mot)regen breidt zich in de middag uit over de rest van het land. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind sterk af.

Komende nacht  is het nevelig en kan er in het midden en zuiden van het land nog af en toe regen vallen. In het noorden zijn er opklaringen, daar kan er (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 15°C in het zuiden van het land. De wind is zuidwestelijk en zwak, aan de kust westelijk en matig.

Morgen begint in een groot deel van het land bewolkt. Er valt met name in het zuidoosten nog wat lichte regen. De (dichte) mist in het noorden van het land lost halverwege de ochtend op. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

Rustig en veelal droog najaarsweer met vooral in het weekeinde flinke perioden met zon. De maximumtemperatuur loop geleidelijk op naar 22 tot 25°C op zondag en maandag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 18 september tot en met Woensdag 25 september

Grote kans (ca. 80%) op een rustig en droog weertype met geregeld zon. De temperatuurverwachting is onzeker maar de maxima liggen meestal rondom het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn