Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit geleidelijk af en toe regen

01 mei 2017 door Jannes Wiersema

De bewolking wordt van het zuiden uit langzaam dikker. Een storing met nu en dan regen of motregen boven het zuiden van het land verplaatst zich vandaag langzaam naar de noordelijke helft van het land. Mogelijk blijft het in het noordoosten een groot deel van de dag droog. In het zuiden van het land is er vanmiddag een enkele bui mogelijk. In het zuidwesten kan de zon even tevoorschijn komen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C, in het uiterste noordoosten kan het enkele graden warmer worden. De wind is zwak tot matig en en komt in de noordelijke helft van het land uit zuidoostelijke richting, in het zuiden is de wind zuid tot zuidwest en wordt geleidelijk veranderlijk van richting.

Vannacht valt er noord van de Grote Rivieren nu en dan regen. Meer naar het zuiden zijn er enkele opklaringen en ontstaat er mogelijk plaatselijk mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10 graden in het noorden naar 5 in het zuiden van het land. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen. In het Waddengebied staat een matige tot (vrij) krachtige oostenwind.

Dinsdag overdag trekt de zone met bewolking en regen weer langzaam zuidwaarts. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind draait overal naar noordoost en is zwak tot matig, in het noordelijke kustgebied vrij krachtig tot soms krachtig.

Vooruitzichten

De tweede helft van deze week afnemend wisselvallig, middagtemperatuur aanvankelijk rond 13 graden. Tijdens het weekeinde waarschijnlijk droog en warmer met nu en dan zon.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: buienradar

Vooruitzichten lange termijn

maandag 08 mei tot en met maandag 15 mei

Waarschijnlijk toenemend wisselvallig, met nu en dan regen. Het temperatuurverloop is ietwat onzeker.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn