Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit opklaringen. Morgen buiige regen en vrij veel wind.

22 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en in de noordelijke helft van het land valt af en toe (mot)regen. Vanaf de tweede helft van de ochtend klaart het van het zuiden uit langzaam op. Het wordt zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen van ongeveer 13°C. Er staat wel een stevige zuidwestelijke wind, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft. In de middag draait de wind naar het zuiden.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vannacht is het aanvankelijk onbewolkt, maar geleidelijk neemt de bewolking van het westen uit toe. Het blijft nog wel droog. De minima liggen rond 9°C. De zuidenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgenochtend neemt de bewolking verder toe en valt er vooral in de middag (buiige) regen. In de avond wordt het van het westen uit weer droog. Met maxima van 12°C in het noordwesten tot lokaal 16°C in het zuidoosten is het zacht. De wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de ochtend naar zuidwest. Boven land wordt de wind (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In de ochtend komen er in het noordwestelijk kustgebied windstoten voor van 80 km/uur. In de middag en avond neemt de zuidwestenwind weer iets in kracht af, boven land naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten

Vrijdag perioden met regen en vrij zacht. Vanaf zaterdag enkele buien en temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 29 november tot en met woensdag 06 december

Grote kans op temperaturen rond of onder normaal. De neerslagkans neemt geleidelijk af.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn