Thursday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuiden uit regen. Vanavond droger maar kans op een bui.

12 juni 2019 door Jannes Wiersema

Van het zuiden uit raakt het overal bewolkt en gaat het regenen,maar daarvooruit in het NO eerst nog zonnige perioden en droog. Af en toe kan het even flink doorregenen.

In de ochtend trekt de regen noordwaarts en neemt daarbij in intensiteit toe, vooral in het oosten en noorden kan er ook onweer voorkomen. Lokaal kan 10-20 mm neerslag vallen, in het zuid(west)en lokaal 20-30 mm maar of de regen het uiterste NO ook bereiktt is twijfelachtig. In de loop van de middag wordt het van het zuiden uit droog en klaart het op. Aan het einde van de middag en in de avond kunnen er in het zuiden en zuidwesten echter nog enkele buien voorkomen, lokaal met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige veranderlijke wind, in de middag kan deze kortdurend westelijk worden en mogelijk vrij krachtig worden.

In de nacht naar donderdag is er zeer lokaal nog kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Verder zijn er opklaringen en de minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind draait naar zuid en neemt toe naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Donderdag overdag ontstaan er met name in de middag een aantal buien, mogelijk met onweer en windstoten rond 60 km/uur. De meeste buien komen voor in de westelijke helft, in het oosten is er juist meer ruimte voor de zon. Er staat een vlagerige zuid- tot zuidwestenwind, matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de kust en 20°C in het oosten.

Vooruitzichten

Wisselvallig met elke dag kans op regen. Na het weekend droog. Temperaturen rond normaal, maar vrijdag vrij warm.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 19 juni tot en met woensdag 26 juni

Grote (80%) kans op overgang naar (vrij) warm en droog weer. Vanaf het midden van de volgende week neemt de kans op buien toe naar ongeveer 20%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn