Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit in het grootste deel van het land regen

06 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en in de loop van de ochtend breidt een regengebied zich vanuit het zuidwesten over een groot deel van het land uit. Op de meeste plaatsen gaat het langdurig regenen, maar in het uiterste noordoosten blijft het droog. Mogelijk komt er in de middag en avond langs de zuidgrens een enkele bui tot ontwikkeling, waarbij onweer niet helemaal uitgesloten is. In het zuiden en zuidwesten valt op veel plaatsen 10-20 mm, lokaal mogelijk nog iets meer. In de avond trekt de regen naar het zuidoosten weg en klaart het in het noorden op. De middagtemperatuur varieert van 8 à 9°C in langdurige regen tot 11°C in het (noord)oosten. In Zeeland wordt het plaatselijk 15°C. De wind komt uit oost tot zuidoost en is overwegend matig, in het Oostelijk waddengebied bij vlagen vrij krachtig ,vanmiddag in het westen en noorden af en toe vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. In de middag draait de wind in het uiterste zuiden mogelijk enkele uren naar westelijke richtingen en neemt dan aan de Zeeuwse kust mogelijk toe naar krachtig tot hard.

Komende nacht breiden de opklaringen zich verder uit. In het zuiden blijft het echter bewolkt met af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C lokaal in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten. Er staat een overwegend matige oostelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, eerst nog krachtig.

Morgen  zijn er vooral in het noorden en oosten perioden met zon, ondanks sluierbewolking. In het zuiden en westen is er meer bewolking aanwezig. Het blijft overdag vrijwel overal droog. In de avond raakt het overal bewolkt en gaat het van het westen uit van tijd tot tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordoosten tot 15°C in het uiterste zuiden. De wind is overwegend matig en draait in de loop van de dag van oost naar zuid tot zuidwest. In de avond neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met geregeld regen of enkele buien. Aanvankelijk aan de koele kant, na woensdag geleidelijk wat hogere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 13 oktober tot en met Zondag 20 oktober

Vrij grote kans (rond 60%) op voortzetting van het wisselvallige weertype. Er is ook ongeveer 40% kans op een droger weertype. De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk rond of boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn