Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd regen, verder vrij veel wind.

16 november 2015 door Jannes Wiersema

12Een Atlantisch lagedrukgebied trekt noordoostwaarts en ligt aan het eind van de periode boven de Noorse Zee. Een west-oost geori├źnteerd warmtefront ligt boven het noordoosten van onze FIR en beweegt verder noordoostwaarts van ons aandachtsgebied weg. Daardoor bevindt ons gehele aandachtsgebied zich in een brede warme sector. waarin de aangevoerde lucht zacht en tamelijk vochtig is. Een koufront boven de Britse Eilanden trekt verder oostwaarts en passeert in de ochtend ons land. Het koufront wordt vrij snel gevolgd door een bent-back occlusie waarna er polaire lucht over ons aandachtsgebied uitstroomt.

Vannacht is het zwaar bewolkt maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 11 graden. Er staat een matige zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard.

Overdag is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd (buiige) regen. De temperatuur ligt rond een graad of 14. De wind is zuidwest tot west, matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard.

Tijdens de nacht naar dinsdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Het kwik blijft steken op een graad of 11. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Waarschuwing land 0 new

Dinsdag overdag is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. Maxima komen uit op een graad of 13. De zuidwestenwind is overdag matig, aan zee vrij krachtig. In de avond intensiveert de neerslag en daarbij trekt de zuidwestelijke wind geleidelijk aan naar (vrij) krachtig, aan de kust hard tot stormachtig met kans op zware windstoten.

Het aandachtsgebied heeft aanvankelijk te maken met een zwak meanderende westelijke bovenluchtstroming. Met deze stroming passeren enkele actieve fronten. Vanaf eind deze week diept boven onze omgeving een hoogtetrog uit, De stroming wordt dan noordwestelijk en de temperatuur gaat naar beneden. later volgt een rug en uiteindelijk komt de zonale stroming weer op gang

Vooruitzichten

Zacht en wisselvallig, soms veel wind. Tegen het einde van deze periode minder wind en kouder.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 23 november tot en met maandag 30 november Zeer waarschijnlijk aanhoudend (licht) wisselvallig met temperaturen iets beneden normaal.

Zacht en wisselvallig, soms veel wind. Tegen het einde van deze periode minder wind en kouder.

Temp. op 2m in ┬░C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn