Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd regen,in het No soms wat natte sneeuw

13 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en er valt regen of motregen. Landinwaarts kan hierbij (natte) sneeuw voorkomen, maar deze gaat vrij snel over in regen. Vanmiddag zijn er meer droge momenten, maar vanavond gaat het van het zuidwesten opnieuw regenen. Lokaal kan het nog glad zijn door sneeuwresten, die steeds verder wegsmelten. De temperatuur loopt in het oosten op naar ongeveer 4°C en in het westen naar ongeveer 7°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Aan de kust neemt de wind toe naar hard of stormachtig, 7-8 Bft, met daarbij kans op zware windstoten van circa 80 km/u. In de avond draait de wind aan zee naar een noordwestelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag wordt het droog en kan het even opklaren. Van het westen uit passeert in de loop van de nacht een gebied met enkele stevige buien, die plaatselijk mogelijk met hagel, onweer of natte sneeuw gepaard gaan. In opklaringen kan de temperatuur tot dichtbij het vriespunt dalen, elders wordt het circa 3°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft en er zijn zware windstoten mogelijk rond 80 km/uur.

Donderdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind af en draait naar zuidwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig met van tijd tot tijd (winterse) buien, middagtemperaturen rond 5 graden. In de nachten af en toe temperaturen rond het vriespunt. Na zondag 17 december lopen de middagtemperaturen iets op.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 20 december tot en met woensdag 27 december

Redelijk grote kans (70%) op aanhoudend wisselvallig weer met maximumtemperaturen boven normaal. Slechts een kleine kans (10%) op een weertype met zowel overdag als ’s nachts vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn