Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag af en toe zon en droog.

23 november 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag wolkenvelden, maar de zon zal ook af en toe te zien zijn. Vanochtend is het hier en daar nevelig en valt er in het zuiden en westen lokaal nog wat lichte regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noorden tot lokaal 7°C in Zuid-Limburg. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost.

In de nacht naar zaterdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen waarin vooral in de noordelijke helft mist en lage bewolking kunnen ontstaan. In het zuiden neemt in de loop van de nacht de bewolking toe, maar het blijft nog droog. De minimumtemperaturen varieren van lokaal -2°C in het noordoosten tot +2°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Zaterdagochtend gaat het in het zuiden en zuidoosten regenen. In de middag breidt de neerslag zich noordwaarts uit. In het noorden en noordwesten is het een groot deel van de dag droog, in de ochtend komt de zon daar nog door de hoge bewolking heen. Mogelijk valt daar helemaal geen regen. In het oosten en zuiden kan de regen in de middag en avond in natte sneeuw overgaan. Het wordt een vrij koude dag met maximumtemperaturen die uitkomen rond 4°C. De wind draait naar noord tot noordoost en is overwegend matig, langs de noord(west)kust vrij krachtig. In het zuidoosten wordt de wind in de middag veranderlijk.

Vooruitzichten

Eerst bewolkt en nog wat regen, dinsdag droog en wat zon. Vrij koud. Woensdag 90% kans op overgang naar (vrij) zacht en wisselvallig weer met af en toe regen.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 30 november tot en met vrijdag 07 december

90% kans op (vrij) zacht en wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen. 10% kans op koud en droog weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn