Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag droog en geregeld zon.

05 oktober 2019 door Jannes Wiersema

In de zuidelijke helft van het land is vanmorgen eerst veel laaghangende bewolking aanwezig. Elders zijn er brede opklaringen waarin het nevelig is en er komen plaatselijk (dichte) mistbanken voor. In de loop van de ochtend lossen mistbanken en laaghangende bewolking op. Er volgen zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog, alleen in het Waddengebied kan in de ochtend nog een bui voorkomen. Wel neemt de hogere bewolking in de loop van de dag toe. Het wordt circa 14°C. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Komende nacht is er vrij veel hoge bewolking. Tegen het einde van de nacht wordt de bewolking in het zuidwesten dikker en gaat het in Zeeland mogelijk al regenen. De minima lopen uiteen van lokaal 4°C in het noordoosten tot 9°C in Zeeland. De wind draait naar het zuidoosten en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Morgenochtend breiden bewolking en regen zich noordwaarts uit. In het zuiden en midden van het land regent het langdurig, maar in het noorden en noordoosten blijft het droog en is er af en toe ruimte voor de zon. In de avond trekt de regen naar het zuidoosten weg en klaart het op. In het zuiden kan lokaal meer dan 20 mm regen vallen. De middagtemperaturen variëren van 9°C in langdurige regen tot mogelijk 14°C in het uiterste zuidwesten. De wind draait naar het oosten en neemt nog iets toe, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. De tweede helft van de middag en aan het begin van de avond draait de wind in het uiterste zuidwesten mogelijk tijdelijk naar west.

Vooruitzichten

Maandag overdag droog. Daarna wisselvallig en vrij koel met geregeld regen of enkele buien.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 12 oktober tot en met Zaterdag 19 oktober

De eerste dagen grote kans (rond 80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype. Later in de periode mogelijk (30-40% kans) droger en warmer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn