Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag droog en vrij zonnig later meer bewolking

23 januari 2015 door Jannes Wiersema

30Er zijn brede opklaringen in het westen en noorden, maar er trekt ook laaghangende bewolking over de zuidelijke helft en het oosten. Het is verder nevelig met hier en daar ook mist. In de loop van de dag verbetert het zicht en kan de zon op steeds meer plaatsen doorbreken. Vanmorgen vriest het eerst nog licht tot matig, de maximumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordoost tot oost. In het noorden is de wind eerst zwak uit uiteenlopende richtingen. De wind draait in de middag naar het zuiden en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig.

In de nacht van vrijdag naar zaterdag neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat er winterse neerslag vallen. Mogelijk is dit eerst in de vorm van ijzel, die ook tijdelijk kan overgaan in (natte) sneeuw, met grote kans op gladheid. De minima liggen tussen -4 graden in het oosten en +1 aan zee. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de ochtend trekt de winterse neerslag verder oostwaarts. In het oosten kunnen er enkele centimeters sneeuw blijven liggen. In de loop van de ochtend gaat de winterse neerslag van het westen uit echter over in regen en verdwijnt de gladheid. In de middag klaart het op en kunnen in het noorden regenbuien vanaf zee binnendrijven. De maxima liggen tussen 2 graden in het oosten en 6 graden aan zee. De wind draait naar het noordwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij zacht met van tijd tot tijd regen, maar ook droge perioden met af en toe zon.

Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 40 10 10 20 10 10
Neerslagkans (%) 90 30 90 40 70 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/4 0/1 4/6 0/2 1/4 4/11
Minimumtemperatuur (°C) -2 -2/0 0/3 1/2 2/3 3/6
Middagtemperatuur (°C) 4 5/6 6/7 6/7 7/8 7/10
Windrichting NW W ZW W W W
Windkracht (bft) 3 3 4 3 4 5

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn