Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag een enkele bui, morgen af en toe lichte (mot)regen.

13 november 2017 door Jannes Wiersema

Tot net na zonsopkomst ligt de temperatuur in het oosten aan de grond plaatselijk rond het vriespunt met lokaal mogelijk een ondiepe mistbank. Verder komt er verspreid over het land een enkele lichte regenbui voor, overdag afgewisseld door zon. Vanavond verdwijnen de buien geleidelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is noordwestelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de loop van de middag neemt de wind af en vanavond draait de wind naar het westen.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er wolkenvelden, afgewisseld door opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe. Het blijft vrijwel overal droog. De minima lopen uiteen van rond het vriespunt in het oosten tot 7°C aan zee. De wind is zwak tot matig en draait boven land naar zuidwest.

Dinsdag overdag raakt het van het westen uit overal zwaar bewolkt en volgt er soms wat lichte regen of motregen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk meest droog en daar kan tot in de middag de zon nog af en toe doorkomen. De middagtemperaturen variëren van 8°C in het oosten tot 11°C aan zee. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee wordt de wind (vrij) krachtig. Later op de dag neemt de wind af.

Vooruitzichten

Aanvankelijk rustig herfstweer en nauwelijks neerslag van betekenis. Vanaf het einde van de week toenemende kans op regen of een bui en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 20 november tot en met maandag 27 november

Grote kans (70-80%) op een weertype met zowel in de nacht als overdag temperaturen beneden normaal. Ongeveer 50% kans op aanhouden van het wisselvallige weertype, maar ongeveer even grote kans op overgang naar een droog weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn