Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag en morgen warm tot zeer warm zomerweer.

06 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en wordt het (zeer) warm. De maxima variëren van 25°C aan zee tot lokaal 35°C in het zuidoosten. De oostenwind draait geleidelijk naar zuid en is zwak. Vanaf het begin van de middag wordt de wind in de kustgebieden noord tot noordwest en mogelijk tijdelijk matig van kracht. In de avond neemt de wind af naar zwak en veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar dinsdag is het onbewolkt. De temperaturen dalen naar waardes tussen lokaal 14°C in het noorden en 18°C in het zuiden en aan zee. Zeer lokaal zou nog een mistbank kunnen vormen, er staat nauwelijks wind.

Dinsdag begint zonnig, maar in de middag en avond neemt hogere bewolking van het zuiden uit toe. Het blijft tot de avond droog. Er is een kleine kans dat in de avond een (onweers)bui vanuit België het uiterste zuiden bereikt. In de nabijheid van een onweersbui kunnen (zware) windstoten voorkomen. Het wordt vrijwel overal tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 29°C aan de noord- en noordwestkust tot 37°C in het zuidoosten. De wind neemt geleidelijk toe naar zwak tot matig en draait naar een meest zuidwestelijke richting. Aan de kust steekt een wind van zee op. In de avond komt de wind eerst uit uiteenlopende richtingen, maar wordt geleidelijk zuidoostelijk.

Vooruitzichten

Woensdag omslag naar een beduidend wisselvalliger en koeler weertype. Deze overgang gaat waarschijnlijk gepaard met enkele regen- en onweersbuien, vooral op donderdag is er kans op vrij veel regen. Woensdag en donderdag in het (zuid)oosten nog kans op 25-30 graden, vanaf vrijdag overal temperaturen die normaal tot zelfs iets te laag zijn voor augustus.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 augustus tot en met maandag 20 augustus

Grote kans (70-80%) op een wisselvallig weertype met dagelijks enkele buien en temperaturen iets beneden normaal. Later neemt de kans op een overwegend droog weertype met temperaturen die weer oplopen tot rond of boven 25°C toe naar circa 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn