Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag enige tijd buiige regen. Morgen overdag meest droog

08 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. Van het zuidwesten uit raakt het overal bewolkt en gaat het af en toe regenen. Aan het einde van de ochtend en in de middag trekt een gebied met buien van west naar oost over het land. Hierbij is er vooral in het oosten een kleine kans op onweer. Daarna breekt in het midden en zuiden de zon geregeld door. In het noorden blijft de bewolking overheersen en valt er vooral vanavond buiige regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is zuid tot zuidwest en overwegend matig. In de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig. Vanmiddag draait de wind naar zuidwest tot west en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt. In het noorden komen nog enkele buien voor, elders blijft het droog en worden de opklaringen geleidelijk breder. De minima lopen uiteen van 0°C plaatselijk in het zuidoosten tot +4°C aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig en in het noordelijk kustgebied aanvankelijk mogelijk hard. In de loop van de nacht neemt de wind van het zuiden uit af.

Vrijdag overdag begint met zon, maar ook enkele wolkenvelden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en in de avond gaat het van het zuiden uit regenen. De middagtemperaturen variëren van 7°C op de Wadden tot 10°C in het zuiden. De wind is zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind via zuid naar zuidoost.

Vooruitzichten

Over het algemeen veel bewolking en af en toe regen. Vooral zaterdag zacht, maar ook daarna veelal temperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 15 maart tot en met donderdag 22 maart

Af en toe regen of enkele buien (60-70% kans). De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk de eerste dagen boven, later in de periode rond het langjarig gemiddelde

foto van Jannes Wiersema.

Bron:KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn