Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag enkele buien, vrijdag veel regen.

07 september 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag houden de buien aanvankelijk aan. De buien worden afgewisseld door wat zon. In de middag neemt het aantal buien van het westen uit sterk af. In de avond neemt de bewolking toe, later in de avond in het westen gevolgd door regen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De westelijke wind is overwegend matig, aan de kust soms vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest tot zuid en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht van donderdag op vrijdag breidt de regen zich uit over vrijwel het hele land. Mogelijk blijft het in Limburg nog droog. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft.

Vrijdag overdag zijn er flinke perioden met regen. Met name in het westen en noordwesten wordt de neerslag sterk buiig van karakter en vallen er enkele tientallen millimeters regen. Mogelijk klaart het in de middag in het noordwesten op, maar dan zijn er nog wel enkele buien mogelijk. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 16. De zuidwestelijke wind blijft overwegend matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koel weer met slechts af en toe zon en dagelijks regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 14 september tot en met donderdag 21 september

De eerste dagen nog een grote kans (80%) op regen of buien. In de loop van de periode neemt de dagelijkse neerslagkans geleidelijk af naar ca. 40%. Grote kans (80%) op middagtemperaturen rond of beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn