Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag in de kustprovincies en op de Wadden zware windstoten,verder enkele buien

10 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend neemt de wind flink toe. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen geleidelijk zware windstoten voor van 75-90 km/u, in het noordwestelijk kustgebied is er tijdelijk kans op storm, 9 Bft en lokaal zware windstoten van 90-100 km/u. Landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/u. Pas in de loop van de avond neemt de wind wat af. Het wordt vanmiddag 21 tot 25°C, het warmst in het zuidoosten. Verder zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en komen er enkele lichte buien voor.

Komende nacht zijn er brede opklaringen. Aanvankelijk komen er in het zuidoosten enkele wolkenvelden voor, in de loop van de nacht is dit juist in het noorden en noordwesten het geval. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is landinwaarts overwegend matig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Morgen zijn er perioden met zon. Vooral in het noorden is er een enkele lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Vooruitzichten

Wisselvallig met vrijwel dagelijks enige tijd regen of buien. Vooral overdag aan de koele kant met een middagtemperatuur rond 19°C.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 17 augustus tot en met Zaterdag 24 augustus

Een grote kans (80%, afnemend naar 60%) op een wisselvallig weertype met een middagtemperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn