Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag in het noorden een enkele bui, morgen meer (onweers)buien

08 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanmorgen is het wisselend bewolkt en kan er vooral in de noordelijke helft van het land nog een enkele  bui voorkomen. Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordwesten tot 26°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en is matig, in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer vrij krachtig 5 Bft, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag trekken er vanuit het zuidwesten uit wolkenvelden over het land maar blijft het op de meeste plaatsen nog droog. In het noordoosten blijft het nog het langst opgeklaard, daardoor kan het daar nog afkoelen tot ca. 10°C en kunnen er enkele mistbanken ontstaan. In het zuidwesten en zuiden koelt het onder de bewolking niet verder af dan een graad of 17. De wind draait naar oost en is zwak, in de kustgebieden matig. In het noordoosten staat er nagenoeg geen wind.

Morgenochtend zijn er in het oosten eerst nog nog opklaringen met de zon, elders is er dan al veel bewolking en kan er soms wat regen vallen. In de middag is het overal bewolkt en trekken er van het zuidwesten uit stevige regen- en onweersbuien over het land. Plaatselijk kan er in korte tijd veel neerslag vallen, lokaal 20-30 mm. In de tweede helft van de middag en in de avond klaart het van het westen uit op, al kan er ook dan nog steeds een enkele regen of(onweers)bui voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C op de Wadden tot lokaal 27°C in het oosten en zuidoosten. De wind is oost tot zuidoost en neemt toe naar matig, langs de kust vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar zuid.

Vooruitzichten

Zaterdag veel wind met kans op zware windstoten, desondanks vrij warm, geregeld zon en kleine kans op een bui. Zondag rustiger en zonnige perioden. Na het weekeinde lagere temperaturen met maxima van 18 tot 20°C. Verder is het wisselvallig met af en toe buien en soms veel wind.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 15 augustus tot en met Donderdag 22 augustus

Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn