Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag nog winters, zondag doorzettende dooi.

03 maart 2018 door Jannes Wiersema

In het noorden en noordoosten is er weinig bewolking en is het droog. Verder naar het zuiden is het overwegend bewolkt. Zeer lokaal valt nog lichte sneeuw of motsneeuw. De temperatuur ligt tussen -9°C in het noordoosten en -2°C in het zuiden. De gevoelstemperatuur ligt in het noorden en noordoosten tot halverwege de ochtend nog beneden de -15 graden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van -1°C in het uiterste noorden tot +5°C in het uiterste zuiden, in Zuid-Limburg mogelijk +7°C. De oostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Van het zuiden uit draait de wind in de avond langzaam naar het zuidoosten.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Vanavond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met lichte neerslag van zuidwest naar noordoost over het land. In het zuiden is dit lichte regen of motregen, maar verder naar het noorden toe is er ook kans op ijzel of ijsregen. Later in de nacht kan er in het noorden en noordoosten ook enige sneeuw vallen. In het hele land is er kans op lokale gladheid. Dit kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten, ijzel of sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C in het noordoosten tot iets boven het vriespunt in het zuiden. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig, in de kustgebieden af en toe vrij krachtig.

De eventuele gladheid zal in de loop van zondagochtend verdwijnen. Verder zijn er overdag perioden met zon en is het overwegend droog. In de namiddag en avond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De dooi zet flink door met maximumtemperaturen van 4°C op de Wadden en de randen van het IJsselmeer tot 11°C in het zuidoosten. De zuidoostenwind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met soms wat regen of een enkele bui, daarnaast is er ook af en toe ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 9°C, in het Waddengebied en rond het IJsselmeer door het smeltende ijs enkele graden lager. In de nacht en vroege ochtend kan de temperatuur nog iets onder nul komen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 10 maart tot en met zaterdag 17 maart

Vrij grote kans (60-70%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een zachter weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn