Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag onstuimig herfstweer met (zeer) zware windstoten

13 september 2017 door Jannes Wiersema

Er komen geregeld buien voor, hierbij is onweer niet uitgesloten. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig tot krachtig boven land, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. Geleidelijk komt er aan zee een storm, 9 Bft, te staan. In het noordelijk kustgebied is kortstondig zelfs een zware storm, 10 Bft, mogelijk. In het westelijk- en noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer kunnen zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voorkomen, hiervoor geldt een waarschuwing extreem weer (code oranje). Landinwaarts zware windstoten van 75-90 km/uur. In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af. De maximumtemperatuur komt uit rond 16°C.

 Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar donderdag komen er met name in het noorden en westen enkele buien voor, mogelijk met onweer. De zuidwestelijke, langs de kust westelijke, wind is matig van kracht. Langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft. De minimumtemperatuur varieert tussen 7°C landinwaarts en 12°C langs de kust.

Donderdag overdag is er een afwisseling van zon en buien. Bij de buien kan onweer voorkomen. In de loop van de middag neemt de bewolking en de buiigheid verder toe. Plaatselijk kan veel regen vallen. De westelijke wind draait in de loop van de dag naar het noordwesten en neemt langs de kust toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Mogelijk komen daar langs de westkust plaatselijk zware windstoten van rond 80 km/u bij voor. Het wordt donderdag niet warmer dan 13 tot 15°C.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met maximumtemperaturen rond 16 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 20 september tot en met woensdag 27 september

Geleidelijk toenemende kans op een overgang naar droog weer (60%). Grootste kans (50-60%) op maximum temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn