Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag perioden met zon, morgen in het midden en zuiden (natte) sneeuw.

26 december 2014 door Jannes Wiersema

30Er is weinig bewolking en in het oosten en noordoosten komt lokaal een mistbank voor, bovendien kan het daar plaatselijk glad zijn door bevriezing. Verder zijn er vandaag perioden met zon en blijft het meest droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4 graden. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, maar wordt vanmiddag zuidelijk en neemt toe naar matig.

Komende nacht wordt de bewolking van het westen uit dikker. In de loop van de nacht bereikt een neerslaggebied het zuidwesten en zuiden van het land. De neerslag valt eerst als regen, maar gaat al snel over in natte sneeuw. De temperatuur daalt in het oosten naar waarden rond het vriespunt, in het westen wordt het +2 graden. De zuidoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Morgen overdag is het bewolkt en in het midden en zuiden van het land valt geruime tijd (natte) sneeuw. Op sommige plaatsen zal zich een sneeuwdek van enkele centimeters kunnen vormen. Het noordoosten en het noorden van het land blijft waarschijnlijk zo goed als droog. De temperatuur ligt overdag net iets boven het vriespunt, in Zeeland is het wat minder koud. De wind draait naar oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Vooruitzichten

Het blijft waarschijnlijk tamelijk koud en overwegend droog. Overdag ligt de temperatuur iets boven nul, ’s nachts vriest het meest licht.

Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 10 80 30 20 20 10
Neerslagkans (%) 80 10 40 20 20 30
Neerslaghoeveelheid (mm) 5/20 0 0/1 0 0 0/1
Minimumtemperatuur (°C) 0 -5/-4 -9/-5 -7/-3 -5/0 -6/0
Middagtemperatuur (°C) 1 -2/-1 1/4 -1/3 0/4 0/5
Windrichting O NO N ZW ZW ZW
Windkracht (bft) 4 3 3 3 2 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn