Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag tot de avond droog, morgen veel en langdurig regen en buien.

29 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend lossen mistbank snel op. Verder is er eerst veel zon. In de middag komt er in het westen hoge bewolking. Het blijft tot de avond droog. In de loop van de avond neemt de kans op regen en enkele buien van het noordwesten uit toe, hierbij is een kleine kans op onweer. Maxima liggen tussen 25°C in het Waddengebied en ruim 31°C in het zuiden en oosten. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. In de noordwestelijke helft draait de wind in de middag en avond naar noordelijke richtingen. In het zuidoosten en oosten wordt de wind zuidoostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht breiden regen en buien zich over het noorden en westen van het land uit. De minima liggen tussen 16°C in het noordwesten en lokaal 22°C in het zuidoosten. De wind is noordoostelijk en matig, aan de zuidwestkust vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten blijft de wind zuidoost en zwak tot matig.

Woensdag overdag blijft het vooral in de noordwestelijke helft van het land regenen en lokaal is er kans op onweer. Met name in het noordwesten kan veel regen vallen, lokaal mogelijk meer dan 50 mm. In de middag is er in het zuidoosten kans op een stevige onweersbui, mogelijk met hagel en windstoten. De temperatuursverschillen zijn groot, in langdurige regen komen de maxima niet hoger dan 18°C, terwijl het in het zuidoosten lokaal mogelijk 30°C wordt. De wind is noordoost en matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het zuidoosten is de wind zuidwest en matig.

Vooruitzichten

Tamelijk koel met wolkenvelden en iedere dag kans op regen. Middagtemperatuur ongeveer 18 graden.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 05 september tot en met dinsdag 12 september

Grote kans (70%) op het aanhouden van het onbestendig en vrij koel weertype met maxima een paar graden onder het langjaargemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn