Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag veel bewolking. Morgen zonnig en warmer.

19 mei 2018 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en plaatselijk valt er wat motregen. In de loop van de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en komt vooral in het oosten de zon ook af en toe tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar 13°C aan de kust tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit noord tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht komen er geleidelijk brede opklaringen en is het overal droog. Wel kunnen zich vooral in de westelijke helft enkele mistbanken vormen. De wind draait naar noordoost en wordt zwak, langs de kust matig. De minimumtemperaturen liggen rond 7°C.

Morgen overdag zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er in de middag stapelwolken die in het zuidoosten mogelijk kunnen uitgroeien tot een bui. Met maximumtemperaturen van 19°C in het noordwesten tot lokaal 24°C in het zuidoosten wordt het een stuk warmer dan vandaag. De oostenwind is matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden, temperaturen (ruim) boven normaal en vanaf dinsdag vooral in het zuidoosten 30-40% kans op een regen- en onweersbui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 26 mei tot en met zaterdag 02 juni

70% kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal. 30% kans op een koeler weertype met temperaturen rond of beneden normaal. De neerslagkansen blijven in beide gevallen gering.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn