Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm en overwegend droog, maandag stevige buien.

12 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen is het bewolkt en in het noorden valt eerst hier en daar nog lichte regen. In het westen en noorden blijven vandaag wolkenvelden aanwezig, vooral in het (zuid)oosten is er ook ruimte voor de zon. Het wordt warm met middagtemperaturen van 23°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind sterk af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en later is er kans op af en toe regen. Het wordt niet koud met minimumtemperaturen rond 17°C. De wind is zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Maandag overdag is er veel bewolking en in de ochtend valt er hier en daar regen of er komt een bui voor, mogelijk met onweer. In de middag breekt de zon soms door maar dan ontstaan er ook enkele stevige buien, met onweer en lokaal hagel. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C langs de westkust en 24°C in het oosten. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en wordt matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Eerst (vrij) warm en droog weer, donderdag gevolgd door regen of buien. Daarna vrijwel droog en temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 19 augustus tot en met zondag 26 augustus

Grote (90%) kans op vrijwel droog weer met een vrij grote spreiding van de temperatuur rond de normale waarden voor half augustus.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn