Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm en zonnig. Morgen later kans op een onweersbui.

21 april 2018 door Jannes Wiersema

Vanmorgen is het eerst nevelig met lokaal een ondiepe mistbank. Na zonsopkomst lossen nevel en mist vrij snel op. Verder is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperaturen variëren van 16°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuiden. De zwakke tot matige wind is eerst noordelijk maar draait gedurende de dag naar noordoost tot oost.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Vanavond en komende nacht neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. Later in de nacht kan er in het westen een bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noorden en 13°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar het zuidoosten.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden aanwezig maar zijn er ook flinke zonnige perioden. In de ochtend kan er lokaal een bui voorkomen. In de loop van de middag neemt de kans op een enkele (onweers)bui vooral in het oosten en zuidoosten toe. Daarbij is er ook kans op hagel. De temperatuur varieert van 21°C in het westen tot 27°C in het oosten en zuidoosten. In het Waddengebied blijft het met 18°C aanmerkelijk koeler. De wind draait naar het zuidwesten en is matig van kracht.

Vooruitzichten

Maandag overgang naar een licht wisselvallig weertype met beduidend lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 28 april tot en met zaterdag 05 mei

Hoogstwaarschijnlijk (rond 80% kans) aanhouden van het (vrij) koele weertype. De kans op droog weer is ongeveer even groot als de kans op een onbestendig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn