Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm lenteweer, in de namiddag en avond een enkele bui.

31 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon, alhoewel er ook wat sluierbewolking aanwezig is. Vanmiddag raakt het in het westen bewolkt en valt daar af en toe buiige regen. In de loop van de avond breidt het gebied met bewolking en buiige regen zich oostwaarts uit. Er is daarbij een kleine kans op onweer. Het wordt opnieuw warm met maxima van 18°C in het noordwestelijk kustgebied tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidoost en overwegend matig. Later op de dag draait de wind naar west tot zuidwest.

 

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en valt er vooral in de oostelijke helft van het land nog af en toe buiige regen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is meest zwak, aan de kust eerst matig uit zuidwestelijke richtingen.

Zaterdag overdag klaart het van het westen uit wat op, maar er ontstaan vooral landinwaarts wel enkele buien. De maxima liggen rond 16°C. De wind is zwak tot matig en komt meest uit richtingen tussen zuid en west.

Vooruitzichten

Perioden met zon en overwegend droog. Middagtemperaturen rond 14°C, vanaf woensdag tijdelijk iets lager.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 07 april tot en met vrijdag 14 april

Aanvankelijk een grote kans op overwegend droog weer. Later in de periode neemt de kans op regen toe naar 70%. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond het langjarig gemiddelde, maar rond zondag 9 april neemt de kans op (vrij) warm weer tijdelijk toe naar ca. 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn