Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag warm, vooral in de middag en avond stevige onweersbuien

19 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend drijven er in het zuidwesten enkele pittige onweersbuien vanuit België binnen met kans op hagel en windstoten rond 60 km/uur. Deze buien nemen in de loop van de ochtend geleidelijk in activiteit af. Elders zijn er perioden met zon en blijft het in de ochtend op de meeste plaatsen nog droog. Vanmiddag en vanavond komen er verspreid over het land soms stevige onweersbuien voor. Deze buien gaan plaatselijk gepaard met hagel en windstoten tot ca. 75 km/uur. Vooral in het oosten bestaat de kans dat de buien nog zwaarder uitpakken. Landinwaarts wordt het op de meeste plaatsen zomers warm met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 23°C aan zee tot lokaal 30°C in het oosten. De wind is eerst overwegend oostelijk, draait in de loop van de dag naar west tot zuidwest en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht verlaten de (onweers)buien noordoostwaarts het land. Verder is het  half tot zwaar bewolkt en plaatselijk is een bui of wat lichte regen mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Morgen is er aanvankelijk vrij veel bewolking en valt er plaatselijk wat regen of een bui. In de middag is er meer ruimte voor de zon maar ontstaan er ook stapelwolken die vooral landinwaarts opnieuw uitgroeien tot buien, plaatselijk met onweer. In de avond wordt het van het westen uit overal droog. Met maxima die uiteenlopen van 19°C aan de kust tot 22°C in het oosten en zuidoosten wordt het duidelijk koeler dan vandaag. De west- tot zuidwestenwind blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

Overgang naar vrij zonnig en overwegend droog zomerweer. Middagtemperaturen oplopend naar zomerse, later mogelijk tropische waarden. Aan het einde van de periode toenemende kans op een onweersbui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 26 juni tot en met woensdag 03 juli

De kans op middagtemperaturen boven de langjaargemiddelde waarden neemt geleidelijk af van 80% naar 30%. De dagelijkse neerslagkans ligt daarbij rond 60%, met vooral de eerste dagen mogelijk enkele (forse) onweersbuien.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn