Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag wolkenvelden en af en toe (mot)regen. Morgen zacht.

23 januari 2018 door Jannes Wiersema

 

Het is op de meeste plaatsen bewolkt, zeer lokaal valt lichte (mot)regen. Vanmiddag gaat er op steeds meer plaatsen regen of motregen vallen. De temperatuur ligt dan rond 8°C, in de avond loopt deze verder op tot boven de 10°C. De overwegend matige zuid- tot zuidwestenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig, later mogelijk hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht blijft het bewolkt met soms lichte (mot)regen. Het wordt erg zacht met temperaturen die in de nacht verder oplopen tot rond de 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en boven het IJsselmeer.

Woensdag overdag verandert er niet veel in het weerbeeld. Het blijft bewolkt met soms lichte regen of motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. In de avond trekt een regengebied van west naar oost over het land. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de (noord)westkust wordt de wind in de middag enige tijd stormachtig met daarbij zware windstoten.

Vooruitzichten

Wisselvallig weertype met vooral op donderdag perioden met regen. Temperaturen iets boven normaal. In de nacht naar zaterdag kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 30 januari tot en met dinsdag 06 februari

Aanvankelijk grote kans (ca. 75%) op temperaturen iets boven normaal met af en toe regen, geleidelijk neemt de kans op een kouder (en droger) weertype toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn