Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag wolkenvelden en in het Noorden eerst nog motregen,

08 april 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend verloopt overwegend bewolkt en in het noordoosten valt plaatselijk wat lichte motregen. In Zeeland komt eerst nog zeer lokaal (dichte) mist voor, die snel oplost. Vanmiddag breekt de zon vooral in het westen zo nu en dan door en blijft het droog. De middagtemperatuur varieert van 12°C aan zee tot 16°C in het zuidoosten. De overwegend zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zondag is het helder en kan er een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, lokaal is er aan de grond vorst mogelijk. De wind komt uit zuidoostelijke richtingen en is zwak.

Zondag is er veel zon. Met een zuidelijke, meest zwakke wind wordt warme lucht aangevoerd. Het wordt in de middag 15°C op de Waddeneilanden, in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 21°C.

Vooruitzichten

Maandag volgt een overgang naar een koeler weertype met meer bewolking en van tijd tot tijd regen(buien) en rond woensdag meer wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 15 april tot en met zaterdag 22 april

Licht wisselvallig weer met dagelijks 40-50% kans op neerslag. Temperaturen waarschijnlijk (80% kans) rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn