Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zon en bewolking met mogelijk een spatje regen.

16 september 2018 door Jannes Wiersema

Er is vandaag veel middelbare en  sluierbewolking waardoor de zon gedeeltelijk afgeschermd wordt,zelfs is er in het Noordwesten van het land een buitje niet geheel uitgesloten,elders blijft het droog. Vanmiddag stijgt de temperatuur  naar 20°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten van het land. De wind,die eerst nog Zuid tot Zuidoost is wordt later op de dag overal zuidwestelijk en neemt toe tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Vanavond zijn er nog wat opklaringen maar in de komende nacht komen vanuit het Zuidwesten laaghangende bewolking binnen drijven. Het blijft wel overwegend droog,of het zou al een enkel spatje motregen moeten zijn. De minimumtemperatuur dalen naar 8°C in het oosten tot 15°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is zuidelijk en zwak, in de kustgebieden zuidwestelijk en overwegend matig 2 – 4 Bft.

Morgen is er een tweedeling in het land. In de zuidoostelijke helft velden met hoge sluierbewolking met een deels een waterig zonnetje, in de noordwestelijke helft van ons land overheerst aanvankelijk de lage bewolking,met zelfs een spatje motregen is niet geheel uitgesloten. Deze bewolking zal gedurende de dag slechts langzaam oplossen en naar het noordoosten bewegen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig 2 – 4 Bft. In de avond draait de wind naar zuidoost.

Vooruitzichten

Eerst zonnige perioden en overwegend droog met temperaturen ver boven normaal van de 17 graden, vanaf vrijdag meets bewolkt kans op (onweers)buien en een stuk koeler.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 23 september tot en met zondag 30 september

Na het weekend lijken de neerslagkansen sterk af te nemen,met temperaturen rond normaal voor eind September van rond 17 graden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn