Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zon en stapelwolken. Morgen van het noordwesten uit af en toe regen.

23 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er aan zee tamelijk veel zon, boven land krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog. Met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 14°C in het noordwesten tot rond 18°C in het zuidoosten wordt het een stuk koeler dan de afgelopen dagen. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig, in het kustgebied af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Vanavond en komende nacht neemt de bewolking langzaam toe en in het noordwesten volgt er mogelijk wat regen. In het zuidoosten blijft het nog opgeklaard. De temperatuur daalt naar ongeveer 8°C. Er staat een matige, aan zee geleidelijk een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Dinsdag overdag is het overwegend bewolkt en vooral in het noorden en midden valt er van tot tijd tot tijd regen. In het zuiden en zuidoosten blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen droog. In de avond intensiveert de regen in het noorden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwesten tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en aanvankelijk mogelijk nog krachtig.

Vooruitzichten

Vrij koel met geregeld zon, maar soms ook wat regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 30 april tot en met maandag 07 mei

Aanvankelijk grote kans op een vrij koel weertype met tamelijk hoge neerslagkansen. Geleidelijk neemt de kans op een droog weertype toe naar ongeveer 60%. De kans op maximumtemperaturen boven het langjarig gemiddelde neemt toe naar ongeveer 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn