Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vandaag zon en vrij veel wind, morgen wolken en wat regen

30 april 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het tamelijk zonnig met soms ook sluierwolken. Vanavond komt er in het zuidwesten meer bewolking opzetten, maar het blijft ook dan droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De oost- tot zuidoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en is vlagerig van karakter.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vannacht breidt de bewolking zich langzaam verder noordoostwaarts uit, gevolgd door af en toe regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden. De wind is zuidoost en matig, aan de kust vrij krachtig. In het zuidwesten en zuiden draait de wind in de loop van de nacht naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er vrij veel bewolking en verplaatst de regenzone zich naar het noordelijke en noordoostelijke deel van het land. Elders wordt het vrijwel droog met in het zuidwesten soms wat zon. De middagtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind is meest zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In het noordoosten is de wind eerst nog matig uit zuidoost.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met tamelijk veel bewolking en soms wat regen of een bui. De temperatuur ligt rond 14 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: Buienradar

Vooruitzichten lange termijn

zondag 07 mei tot en met zondag 14 mei

Waarschijnlijk houdt het enigszins wisselvallige weertype aan. De middagtemperatuur ligt waarschijnlijk rond de normale waarde voor deze tijd van het jaar, zo’n 15 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn